HU | EN | DE

Jelentkezési felhívás az MLE 2021. évi soproni vándorgyűlésére

2021. június 11.

 Az MLE 2021. évi soproni vándorgyűlésének jelentkezési felhívása ezen a linken érhető el.

tovább

Ne feledkezz el a pandémia idején sem a levéltárak megünnepléséről!

2021. június 8.

Számos szakmai tevékenység kiemelt helyet kap a naptárakban, ide tartozik a levéltárosi hivatás is, amelynek június 9-én van az ünnepe. A Nemzetközi Levéltári Napot az ICA, a Levéltárak Nemzetközi Tanácsa vezette be a Tanács 1948. évi megalapításának tiszteletére.

tovább

Következetesség formában és szellemben – Czigler Győző építőművészete

2021. június 8.

Budapest Főváros Levéltára, valamint a Magyar Építészeti Múzeum és Műemlékvédelmi Dokumentációs Központ szeretettel meghívja Önt a Czigler Győző építész születésének 170. évfordulója alkalmából rendezett Következetesség formában és szellemben – Czigler Győző építőművészete című kiállítás megnyitójára.

tovább

Heller Ágnes: Tragédia és filozófia - online könyvbemutató

2021. június 7.

Budapest Önkormányzata, Budapest Főváros Levéltára és a Gondolat Kiadó szeretettel meghívja Önt Heller Ágnes: Tragédia és filozófia című könyvének online bemutatójára.

tovább

Méltó sírt állított Ember Győzőnek a Magyar Tudományos Akadémia és a Magyar Nemzeti Levéltár

2021. június 3.

Dr. Ember Győző történész, levéltáros, az MTA rendes tagja, a levéltáros szakma meghatározó alakja 29 éven át irányította az Országos Levéltárat. Sírjának rendbehozatala intézményi összefogásból valósult meg.

tovább

Osváth Lajos, Bihar vármegye főlevéltárosa emléktáblájának felavatása

2021. június 3.

Esztár Község Önkormányzata és az MNL Hajdú-Bihar Megyei Levéltára tisztelettel meghívja Önt és kedves családját 2021. június 4-én 11 órától a „Bihari Levéltárosok Útja” projekt nyitórendezvényére: Esztár szülöttje, csengerújfalui Osváth Lajos volt megyei főlevéltáros emléktáblájának felavatására.

tovább

Bene János: Nyírségi tüzérek Varsó alatt 1944-ben

2021. május 27.

Bene János: Nyírségi tüzérek Varsó alatt 1944-ben. Részletek dr. Horthy György naplójából című előadása az MNL Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Levéltárának Facebook oldalán 2021. május 30-tól.

tovább

AZ ÉV LEVÉLTÁRI KIADVÁNYA 2020

2021. május 12.

A Magyar Levéltárosok Egyesülete által alapított AZ ÉV LEVÉLTÁRI KIADVÁNYA 2020 díjak eredményhirdetésére 2021. május 12-én 10.30 órakor került sor online, az MLE YouTube csatornáján. Dr. Kenyeres István, a Magyar Levéltárosok Egyesülete elnöke és Kocsis András Sándor, a Kossuth Kiadó elnök-vezérigazgatója köszöntője, illetve a díjazottak ismertetése után Dr. Csorba László, az ELTE BTK Történeti Intézet egyetemi tanára mutatta be a kiadványokat.

tovább

További bejegyzések